Undervisning i bachata

OBS! Så længe der er restriktioner pga. Covid-19, følger vi selvfølgelig myndighedernes retningslinjer. Vi danser kun med en fast partner. 

Se alle vores retningslinjer for covid-19 her

Pt. har vi undervisning i bachata på 4 niveauer. Vores holdbeskrivelser findes i bunden af siden. du finder dem også ved holdtilmelding her.

Der er 3 hold søndag: Bachata for begynder, let øvet. let øvet+ 

Torsdag aften har vi undervisning i bachata for øvede dansere. Se holdbeskrivelser i bunden af siden, du finder dem også ved holdtilmelding.

En undervisningsgang er á to lektioners varighed (1,5 time) incl. en kort pause.(Torsdage dog 2×40 min.) 

Når vi ikke skal følge retningslinjer i forbindelse med Covid-19, skifter man partner flere gange i løbet af en undervisningsgang, da det er en god måde at tjekke om eleverne/danserne kan føre variationerne korrekt. 

Om bachata

Bachata stammer oprindelig fra den Dominicanske republik. Den sensuelle og rytmiske pardans har bredt sig til den vestlige verden, hvor den nu danses i forskellige former.

Her taler vi om bachata fusion, bachata sensuel og den oprindelige dominikanske bachata. Karakteristisk for bachata er generelt de meget bløde kropsbevægelser og vuggende hofter.

I salsa Latina undervises der i bachata sensual og fusion. I sensual skifter manden position med kvinden og fører i cirkulære mønstre og i fusion føres trinene liniært, også i drejningerne.

Grundtrinet går fra side til side eller på stedet: 1-2-3, støt, 5-6-7, støt.

Bachata Sensual indeholder ofte body rolls, hofte rul, head rolls osv., som manden fører kvinden til at udføre.

Alle hold starter med en let opvarmning, således at der på alle hold bliver arbejdet med rytme og musikforståelse. Herved bliver man bedre til at finde takten i musikken. Vi lægger også vægt på, at manden lærer at føre, så damen kan læne sig tilbage og lade sig føre. Du vil rettet på dine danseteknikker.
Kombinationerne, styling og fri dans bliver lettere og friere med en god teknik, og du og din dansepartner kommer til at nyde dansen mere.

Instruktøren vurderer efter 2-3 dansegange, om du er på et passende niveau.
Hvis ikke vil du blive anbefalet et andet hold.

Bachata  (BA1) – begynder   

 BA1 er for dig, der vil lære bachata helt fra bunden. På dette hold lærer du de basale trin inden for bachata samt simple kombinationer, der gør dig klar til at danse Bachata socialt. Vi vil fokusere på musikforståelse, som vil give dig en forståelse for, hvordan du skal danse til Bachata-musikken. – På holdet lægges der vægt på takten og de mest grundlæggende variationer.

Bachata  (BA2) Let øvet   

BA2 er for dig, der har gået til bachata i 1-2 år, har helt styr på takten og har overskud til at lære lidt flere og lidt mere udfordrende variationer. Du vil også her lære at kombinere de variationer, du har lært på BA1. På holdet vil du lærer flere kombinationer, der er nemme at både føre og følge på dansegulvet. Vi fokuserer ligeledes også mere og mere på at danse med den rette teknik.

Bachata (BA3) Letøvet +  

BA3 er for dig der har gået til bachata i nogle år og vil have finpudset din dans. Der vil blive lagt vægt på danseteknik. På holdet vil du lærer flere kombinationer, så du er i stand til at improvisere mere på det sociale dansegulv. Vi fokuserer endnu mere på tekniske detaljer.

Bachata (BA 4) øvet  

BAØ er for dig, der har gået til bachata længe, og som vil udfordres endnu mere på stil og styling. Der vil blive lagt vægt på danseteknik. Kombinationerne, styling og fri dans bliver lettere og friere med en god teknik, og du og din dansepartner kommer til at nyde dansen mere.