Undervisning i bachata

Pt. har vi undervisning i bachata på 4 niveauer. Vores holdbeskrivelser findes i bunden af siden. du finder dem også på tilmeldingssiden her

Der er 3 hold søndag: Bachata for begynder, let øvet. let øvet+

Torsdag aften har vi undervisning i bachata for øvede dansere. 

En undervisningsgang er á to lektioners varighed (1,5 time) incl. en kort pause.(Torsdage dog 2×40 min.)

Vi skifter partner flere gange i løbet af en undervisningsgang, da det er en god måde at tjekke om eleverne/danserne kan føre variationerne korrekt. Ønsker du at danse med fast partner er det også en mulighed.

Om bachata

Bachata stammer oprindelig fra den Dominicanske republik. Den sensuelle og rytmiske pardans har bredt sig til den vestlige verden, hvor den nu danses i forskellige former.

Her taler vi om bachata fusion, bachata sensuel og den oprindelige dominikanske bachata. Karakteristisk for bachata er generelt de meget bløde kropsbevægelser og vuggende hofter.

I salsa Latina undervises der i bachata sensual og fusion. I sensual skifter manden position med kvinden og fører i cirkulære mønstre og i fusion føres trinene liniært, også i drejningerne.

Grundtrinet går fra side til side eller på stedet: 1-2-3, støt, 5-6-7, støt.

Bachata Sensual indeholder ofte body rolls, hofte rul, head rolls osv., som manden fører kvinden til at udføre.

Generelt om alle hold
Alle hold starter med en let opvarmning, således at der på alle hold bliver arbejdet med rytme og musikforståelse. Herved bliver man bedre til at finde takten i musikken. Vi lægger også vægt på, at manden lærer at føre, så damen kan læne sig tilbage og lade sig føre. Du vil rettet på dine danseteknikker.
Kombinationerne, styling og fri dans bliver lettere og friere med en god teknik, og du og din dansepartner kommer til at nyde dansen mere.

Instruktøren vurderer efter 2-3 dansegange, om du er på et passende niveau.
Hvis ikke vil du blive anbefalet et andet hold.

Vores anbefaling er, at du forbliver på et niveau, hvor du har og kan opbygge overskud og får det grundlæggende med hele vejen op. Det kan således være bedre, at du vælger det samme hold 2 sæsoner i træk, fremfor at rykke for hurtigt op til et niveau, hvor du ikke helt kan følge med.
Det er bare sjovest for alle, hvis du kan smile lidt til din partner under dansen.


Bachata  (BA1) – begynder   

Du skal tilmelde dig Bachata begynder, hvis du er heltnybegynder i Bachata, eller du har taget et enkelt begynderhold og ikke føler dig parat til at rykke op endnu. På dette hold lærer du grundtrin samt basale kombinationer i bachata sensual, så du er klar til at danse bachata på et socialt dansegulv. Vi har fokus på musikforståelse, så du ved, hvordan du skal danse til bachatamusikken.

Bachata  (BA2) Let øvet   

Bachata letøvet 1 er for dig, der har gået til bachata i 1 -2 år, har styr på takten og den grundlæggende træning i bachata og derfor har overskud til at lære lidt mere udfordrende kombinationer, som kan bruges på et dansegulv og med delelementer, som du kan kombinere i mange sammensætninger. Vi starter så småt med at integrere bodyroll, waves og headroll, og arbejder på at få en god ”ramme” med din dansepartner, så det bliver nemt at føre og følge.

Bachata (BA3) Letøvet +  

Bachata letøvet 2 er for dig, som har gået på letøvet 1 holdet i 1 til 2 sæsoner og nu føler overskud til at lære kombinationer af større sværhedsgrad. Der vil blive lagt vægt på korrekt danseteknik, og vi tilføjer ekstra shines, head rolls, body movement, kropsisolationer, styling i pardansen og flere drejeteknikker. 

Bachata (BA 4) øvet  

Bachata øvet er for dig, der har deltaget en del gange på letøvet 2 holdet (eller har tilsvarende erfaring) og derfor har den grundlæggende musikalitet og letøvede figurer/trin på plads. Du lærer lækre kombinationer, flere bodymoves, footwork og vi leger med dips og andre tricks. Vi arbejder stadig på at gøre overgangene i din dans så flydende som muligt og finpudse detaljer og musikalitet.