Undervisning i kizomba

OBS! Så længe der er restriktioner pga. Covid-19, følger vi selvfølgelig myndighedernes retningslinjer. Vi danser kun med en fast partner og danser således heller ikke i rueda.

Vigtigt! Læs alle vores retningslinjer for covid-19 her

Uanset om du er nybegynder eller garvet indenfor pardans, så kom og vær med når Salsa Latina i denne sæson tilbyder undervisning i pardansen kizomba.

Vi tilbyder undervisning i kizomba på 2 niveauer; begynder og let øvet. Begge hold ligger om torsdagen og er à 2×40 min.

Vores holdbeskrivelser findes i bunden af siden, du finder dem også ved holdtilmelding her.

Kizomba er skøn, rolig og temmelig ny pardans, som er opstået i mødet mellem dans og musik fra de portugisisktalende lande i Afrika: Angola, Cap Verde, caribisk zouk-musik og europæisk dansefatning. Resultatet er en tæt, elegant og rytmisk dans.

Hvis du er novice inden for pardans, er Kizomba et godt sted at starte, da de grundlæggende trin er simple og rolige. Nogle beskriver kizomba som afrikansk tango fordi, dansen er improviseret og kan skifte mellem forskellige tempolag og pauser. Kizomba er også beslægtet med salsa, fordi dansen er social, festlig og stærkt baseret på rytme.

Undervisningen i kizomba er tilrettelagt således at der jævnligt skiftes partner. Herved forberedes du på at kunne danse med forskellige mennesker. Kizomba er som andre pardanse baseret på at den ene person fører, og den anden person følger. Som udgangspunkt lærer man enten den ene eller den anden rolle. Vi sørger for der er ligevægt mellem folk, der ønsker at føre eller følge, men der er størst chance for at komme på hold, hvis du selv skaffer en dansepartner.

Om underviser Tobias Trier:

Han er sanger, musiker og skuespiller, uddannet på Almen Musiklærer-uddannelsen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Certificeret kizomba-instruktør ved ALC Dance Company i 2017. Han har dyrket pardans siden 90’erne ved siden af karrieren som musiker. han har også studeret traditionel musik og dans i Ghana og på Cuba. Tobias Triers baggrund som professionel musiker giver sig til udtryk i, at vi arbejder med rytmeforståelse, periodefornemmelse og musikkens dynamik.

Toby Liz indendørs

Alle hold starter med en let opvarmning, således at der på alle hold bliver arbejdet med rytme og musikforståelse. Herved bliver man bedre til at finde takten i musikken. 

Instruktøren vurderer efter 2-3 dansegange, om du er på et passende niveau.
Hvis ikke vil du blive anbefalet et andet hold.

Kizomba 1 (KT1) Begynder 
Her lærer du grundtrin og basale vendinger og bliver fortrolige med dansefatningen – “vores “ramme”. Du lærer om musikkens puls og placeringen af dine trin herefter.  Der fokuseres på at lære at føre og følge. Hermed tilpasses vores bevægelser til vores partner.  Du vil lære enkelte variationerne. Efter et forløb på begynderniveau vil du være rustet til at begå dig på det sociale dansegulv på egen hånd og har styr på en fundamental vifte af bevægelser.  

Kizomba 2 (KT2) let øvet  

Her raffineres variationer og vi indøver bevægelser, hvor føreren løfter følgerens ben.  Der arbejdes med variationer som veksler mellem de 3 tempo-lag: gå-tempo, halv-tempo og dobbelttempo. Vi introducerer slides, pivot og benkroge, shadow-legsores evne til at kunne kommunikere og opfatte nuancer i samspillet mellem den der fører og følger.  Samt lærer bevægelser som gør brug af hele kroppens linjer til en mere helstøbt og smuk dans.  Efter at have  gennemført kizomba-forløbet på intermediate niveau, behersker du et stort set hele alfabetet af kizomba-mønstre: Vi lægger niveauet her, hvis det så viser sig I  kan mere, sætter vi mere på.