Undervisning i kizomba

Uanset om du er nybegynder eller garvet indenfor pardans, så kom og vær med når Salsa Latina i denne sæson tilbyder undervisning i pardansen kizomba.

Vi tilbyder undervisning i kizomba på 2 niveauer; begynder og let øvet. Begge hold ligger om torsdagen og er à 2×40 min.

Vores holdbeskrivelser findes i bunden af siden, du finder dem også ved holdtilmelding her.

Kizomba er skøn, rolig og temmelig ny pardans, som er opstået i mødet mellem dans og musik fra de portugisisktalende lande i Afrika: Angola, Cap Verde, caribisk zouk-musik og europæisk dansefatning. Resultatet er en tæt, elegant og rytmisk dans.

Hvis du er novice inden for pardans, er Kizomba et godt sted at starte, da de grundlæggende trin er simple og rolige. Nogle beskriver kizomba som afrikansk tango fordi, dansen er improviseret og kan skifte mellem forskellige tempolag og pauser. Kizomba er også beslægtet med salsa, fordi dansen er social, festlig og stærkt baseret på rytme.

Undervisningen i kizomba er tilrettelagt således at der jævnligt skiftes partner. Herved forberedes du på at kunne danse med forskellige mennesker. (Ønsker du at danse med fast partner er dette selvfølgelig muligt). Kizomba er som andre pardanse baseret på at den ene person fører, og den anden person følger. Som udgangspunkt lærer man enten den ene eller den anden rolle. Vi sørger for der er ligevægt mellem folk, der ønsker at føre eller følge, men der er størst chance for at komme på hold, hvis du selv skaffer en dansepartner.

Om underviser Tobias Trier:

Han er sanger, musiker og skuespiller, uddannet på Almen Musiklærer-uddannelsen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Certificeret kizomba-instruktør ved ALC Dance Company i 2017. Han har dyrket pardans siden 90’erne ved siden af karrieren som musiker. han har også studeret traditionel musik og dans i Ghana og på Cuba. Tobias Triers baggrund som professionel musiker giver sig til udtryk i, at vi arbejder med rytmeforståelse, periodefornemmelse og musikkens dynamik.

Toby Liz indendørs e1625154675680

Alle hold starter med en let opvarmning, således at der på alle hold bliver arbejdet med rytme og musikforståelse. Herved bliver man bedre til at finde takten i musikken. 

Instruktøren vurderer efter 2-3 dansegange, om du er på et passende niveau.
Hvis ikke vil du blive anbefalet et andet hold.

Vores anbefaling er, at du forbliver på et niveau, hvor du har og kan opbygge overskud og får det grundlæggende med hele vejen op. Det kan således være bedre, at du vælger det samme hold 2 sæsoner i træk, fremfor at rykke for hurtigt op til et niveau hvor du ikke helt kan følge med.
Det er bare sjovest for alle, hvis du kan smile lidt til din partner under dansen.

Kizomba 1 (KT1) Begynder:

Her lærer vi grundtrin og basale vendinger og bliver fortrolige med dansefatning – “vores “ramme”. Vi lærer om musikkens puls og om hvordan vores trin placeres i forhold til musikken Der fokuseres på at lære at føre og følge. Vores bevægelser tilpasses til vores partner.  Vi vil lære fundamentale og brugbare variationer. Efter et forløb på begynderniveau er vi rustet til at begå os på det sociale dansegulv på egen hånd og har styr på en grundlæggende vifte af bevægelser. 

Kizomba 2 (KT2) let øvet:

Her raffineres variationer og vi indøver bevægelser, hvor føreren for eksempel løfter følgerens ben.  Der arbejdes med variationer som veksler mellem de 3 tempo-lag: gå-tempo, halv-tempo og dobbelt tempo. Vi introducerer slides, pivot og benkroge, shadow-legs. Vi styrker vores evne til at kunne kommunikere og opfatte nuancer i samspillet mellem den der fører og følger, samt lærer bevægelser som gør brug af hele kroppens linjer til en mere helstøbt og smuk dans.  Efter at have  gennemført kizomba-forløbet på letøvet niveau, behersker du et stort alfabetet af kizomba-mønstre: Vi lægger niveauet her, hvis det så viser sig at I kan mere, sætter vi mere på.

Kizomba 3 (KT3) Øvet-niveau:

Vi arbejder med flotte stilistiske figurer. Vi lærer variationer, som fordrer en høj grad af balance. Vi lærer variationer, som gør brug at den styrke, vi har oparbejdet i ben og ramme gennem flittig kizomba-dans. Vi introducere genren douceur, hvor vi gør brug af udvidet bevidsthed om musikkens perioder og opbygning. Vi gennemgår nogle smukke variationer, som er vanskelige for den uøvede danser. Herunder en vifte af bevægelser, hvor føreren på kontrolleret vis, bringer følgeren ud og ind af balance. Vi arbejder på at koreografere dansen, så den aktivt interagerer med musikken. Vi arbejder med at stråle på dansegulvet med elegante bevægelser, som både er en fryd for kroppen og øjet. Efter at have gennemført et forløb på øvet niveau, behersker vi raffinerede kizomba-tricks og kan udtrykke os personligt i kizomba’ens vidtforgrenede univers.