Undervisning i salsa hos Salsa Latina

Vi tilbyder undervisning i salsa på 6 niveauer hvor 1 er begynder og 5 + 6 er de mest øvede salsadansere. Vores holdbeskrivelser findes i bunden af siden. du finder dem også ved holdtilmelding her.

Der er undervisning i salsa tirsdage, torsdage og søndage. En undervisningsgang er á to lektioners varighed (altså 1,5 time inkl. en kort pause). (Torsdagshold dog 2×40 min.)

Vores figurer er primært figurer, man kan bruge i fri dans. 

Vi har  en lille håndfuld” rueda de casino figurer“, og figurer, som vi kalder krydderi. Se figurer her 

Undervisningen i salsa bliver praktiseret i Rueda, da det er en god måde at tjekke om danserne gør det rigtigt. Derudover er det en nem måde at få skiftet partner på. 

Rueda: betyder hjul og i forbindelse med dans, at man danser i rundkreds.

For medlemmernes skyld bestræber vi os på at holde en rød tråd gennem alle holdene. Det betyder, at der er visse figurer hvert enkelt hold skal igennem. Se variationer for hold her

Der bliver ind i mellem tilføjet nye figurer på de enkelte hold, derfor vil man ikke kunne finde alle figurer på vores hjemmeside. 

Vores instruktører er forskellige og deres forskellighed skal ikke glemmes i dette ;-), derfor giver vi også plads til kunstnerisk frihed for de enkelte instruktører.

Om salsa

Salsaens historie

Ordet salsa er italiensk og spansk og betyder ‘sauce’,

“Salsa er en rytmisk musikgenre med oprindelse i caribisk musik. Betegnelsen opstod i New York i slutning af 1960’erne, men musikken har rødder langt tilbage i tiden. En række lande og musikgenrer har på forskellig vis bidraget til salsaen. Største enkeltleverandør er dog uden sidestykke ø-staten Cuba og den cubanske musikgenre Son.”

Kilde: https://www.musikipedia.dk/salsa/indblik

Via af linket kan du læse mere om musikkens rødder

Vil du vide mere om dansen salsa, så tjek Wikipedia via linket her:

https://da.wikipedia.org/wiki/Salsa_(dans)

IMG 5217

Holdbeskrivelser 2021

Alle hold starter med en let opvarmning, således at der på alle hold bliver arbejdet med rytme og musikforståelse. Herved bliver man bedre til at finde takten i musikken. Vi lægger også vægt på, at manden lærer at føre, så damen kan læne sig tilbage og lade sig føre. Du vil rettet på dine danseteknikker.
Kombinationerne, styling og fri dans bliver lettere og friere med en god teknik, og du og din dansepartner kommer til at nyde dansen mere.

Instruktøren vurderer efter 2-3 dansegange, om du er på et passende niveau.
Hvis ikke vil du blive anbefalet et andet hold.

Generelt for alle hold

Der er som nævnt visse figurer hvert enkelt hold skal igennem og da vi da vi danser i rueda er der derfor visse kald du skal kunne på hvert niveau. Når du vælger dit niveau skal du derfor tænke på om du har været igennem de fleste af de figurer der undervises i på det holdniveau under det du vælger. Se variationer for hold her

Der bliver ind i mellem tilføjet nye figurer på de enkelte hold, derfor vil man ikke kunne finde alle figurer på vores hjemmeside. 

Vores instruktører er forskellige og deres forskellighed skal ikke glemmes i dette ;-), derfor giver vi også plads til kunstnerisk frihed for de enkelte instruktører.


Vores anbefaling er, at du forbliver på et niveau, hvor du har og kan opbygge overskud og får det grundlæggende med hele vejen op. Det kan således være bedre, at du vælger det samme hold 2 sæsoner i træk, fremfor at rykke for hurtigt op til et niveau, hvor du ikke helt kan følge med.
Det er bare sjovest for alle, hvis du kan smile lidt til din partner under dansen.

S1 – Salsa begynder 1

Salsa begynder 1 er for dig, som aldrig har prøvet salsa før, eller hvis du kender til de basale salsatrin og gerne vil have genopfrisket basen for cubansk salsa. På dette hold vil du lære grundtrinene i cubansk salsa og nogle af de mest enkle figurer. Der fokuseres på føring, grundtrin og rytme. 

S2 – Salsa begynder 2

På Salsa begynder 2 bliver du introduceret for flere figurer, imens vi har fokus på den rette teknik og føring i salsa. Få kontrol over din cubanske salsa og bliv en mere selvsikker danser på dansegulvet. Du har gået til salsa i minimum 1 år, og du skal have rimeligt styr på din rytme og grundtrin. Du skal kunne de fleste figurer/variationer for hold 1.

S3 – Salsa letøvet 1

På Salsa letøvet 1 bliver du introduceret til kropsbevægelse i cubansk salsa, og vi vil fokusere mere på footwork og lidt mere komplekse figurer. Du har gået til salsa i minimum 2 år og har styr på grundtrin og rytme. Vi kommer til at lære flere figurer samt at lege med de figurer, som vi allerede kan samt begynder at kigge på placering især din dansepartner og omgivelserne. Du begynder at have overskud til også at smile og lege lidt med figurerne. Du skal kunne de fleste figurer/variationer for hold 2.

S4 – Letøvet 2

På cubansk salsa letøvet 2 lærer du endnu flere komplekse kombinationer i cubansk salsa. Vi danser i et højt tempo og har fokus på at finpudse din teknik i salsa. Du har danset salsa i flere år og er helt fortrolig med grundtrin og rytme. Du skal også have styr på kald til og med niveau 3. Vi kommer til at arbejde videre med føring, dansestil og træner styling og udtryk. Du skal kunne de fleste figurer/variationer for hold 3.

T5 – Øvet

Du har danset salsa i mange år og er 100 pct. fortrolig med rytme og placering i forhold til rueda og dansepartner. På dette hold gennemgår vi avancerede trin, nye figurer samt arbejder videre med det cubanske bevægelsesmønster. Vi kigger tillige på positionering i forhold til hinanden, så dansen bliver flydende og dynamisk, som den cubanske salsa skal være. Du skal kunne de fleste figurer/variationer for hold 4.

T6 – Meget øvet

Du har danset salsa i rigtigt mange år og er 110 pct. fortrolig med rytme og placering på gulvet. Her går vi hurtigt fremad og niveauet er højt. På dette hold gennemgår vi mere avancerede trin, nye figurer og sværere kombinationer af de figurer, vi allerede har styr på. Du skal kunne de fleste figurer/variationer for hold 5.